Islamic Widget

Al Quran

Saturday, March 3, 2012

Bio ICT Pahang

Assalamualaikum dan salam sejahtera...
Jumaat sampailah ahad ni ak berada di Bio ICT Pahang...
Booth TPM Biotech...

Semalam baru jek Dato Seri Diraja Adnan Yaakob merasmikan...
Tapi bila dia datang ke booth ak... masa tu ak rehat...
Kalau boleh nak juga bertentang mata dengan MB negeri ak kan...

Agak seronok la jaga pameran ni walaupun ada ketika... rasa sangat bosan...
Tapi ada ketika rasa macam ak ni lagi hebat dari budak2 level Master or PhD...
Dan bertambah seronok bila manusia2 berpangkat Dr kenal ak... (Dr Rushdie dari UIA dan beberapa orang lagi)...
Dan jumpa beberapa penyelidik dari FRIM... (maaf memang x ingat kamu)...
Sebab apa yang ak terang berdasarkan pengalaman (walaupun x lama... baru nak masuk 5 bulan)...
Tapi insyaAllah ak cuba kurangkan proses 'menggoreng'... hahhak...

Alhamdulillah...
Setakat semalam... x jumpa lagi pengunjung yang cuba tunjuk pandai... dan bodoh sombong...
Dulu masa ak jaga booth di BioMalaysia (KLCC)... ada terjumpa pelajar PhD...
giler... baru belajar sikit2 pasai pemprosesan herba...
Dah nak tunjuk pandai dan yang x tahan tu... memperbodohkan orang lain...
 X kisah kalau nak berkongsi ilmu... tapi sikap tu kena jaga...
Walaupun kami senyum... tapi hati ni sapa la yang tahu...

Harapnya hari ni pun semuanya baik2 gak...
Harap ada ramai orang datang...

Papepun... jumpa lagi...

2 comments:

mar yanie said...

biasalah manusia..klu lebih sikit dah start nak bangga..biarlah kita ni kurang pngalaman, ilmu tp mesti kena tinggi dgn budi bahasa..;)

Nazreen B Abd Latif @ Yaacob said...

betul tu yanie...
tp time tu dia mmg kaco...
pastu kne dgn dia...
trus mood down...
huhu